Jajca so živila, ki se največ uporabljajo v prehrani. Res je, da se kontrolira jajca, da niso zastrupljena, salmonelo itd... Na embalaži je vedno označen rok uporabe. Ampak ve se, da na embalažah, kjer piše sveža jajca, ni datuma, kdaj so bila jajca znesena. Zato se največkrat kupi jajca, ki so sicer še užitna formalno, saj se še ne zastrupiš in ne smrdijo skozi pokrov in nestrupena, ampak se rumenjaki zlijejo, ker je na etiketah napačen datum oz. rok. Velja splošno pravilo, če se rumenjaki zlijejo je jajce staro in preslabo za uporabo, saj ni potrebno čakati, da smrdi. Predlagam, da se na embalažah, in jajcih (kjer je so neke številke običajno, ne vem celo davčne ali katere...) natisne datum pridelave oz. datum, dan, ko je bilo jajce zneseno.Potem naj kupec oceni kaj bo kupil, tako se pa nikoli ne ve. velikokrat ko je pečeno, preprosto je odurnega okusa.